Hipstereiden neuvostoretroilua

Kaljaa, säilykkeitä ja ruisleipää. Moskovan ydinkeskustassa loppukesällä avattu neuvostotyyppinen ruokala Kamtshatka on yksi kaupungin vilkkain baari.

Kuppila kantaa Venäjän kaukaisimman kolkan, Tyynenvaltameren rannalla sijaitsevan Kamtshatkan niemimaan nimeä. Venäläisessä tajunnassa eristäytyneempää paikkaa tuskin voi kuvitella.

Neuvostoiskelmät raikuvat ja tiskiltä myydään parasta mitä suuri ja mahtava pystyi tarjoamaan: mäti- ja meetvurstileipiä, säilykeherneitä keitetyn kananmunan ja majoneesin kanssa, suolattuja tomaatteja ja kurkkuja, lihahyydykettä.. Palanpainikkeeksi itsepantua olutta tai vodkaa. Ja kaikki on Moskovan mittakaavassa naurettavan halpaa.

Paikan sijainti – muutaman askeleen päässä Bolshoi-teatterista ja vastapäätä yhtä Moskovan kalleinta tavarataloa TsUMia – on sen koko salaisuus. Juuri Kamtshatkan niemimaalla tai minkä tahansa muun provinssin taajamassa vastaava paikka on enemminkin sääntö kuin poikkeus.

Moskovalaisnuorille paikan konsepti on kuitenkin eri maailmasta. Neuvostoretroilu on eksotiikkaa, jossa on mukana jotakin tutunomaista – autoradiosta kuultu klassikkosävelmä tai virttynyt muisto mummon kammarista. Neuvostoliitosta on tullut hassulla tavalla trendikästä – ja halpa olut maistuu aina.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: