Vettä mineraaleilla

Vetykarbonaatteja, sulfaatti-ioneja, klorideja, kalsiumia, magnesiumia, natriumia, boorihappoa.. Päältäpäin se näyttää ihan normivedeltä, mutta maku vaatii totuttelua.

Venäläiset uskovat kaukasialaisten kivennäisvesien terveysvaikutuksiin. Mineraalivedet ovat kansan apu lähes kaikkiin kroonisiin ruoansulatushäiriöihin tai maksaan ja suolistoon liittyviin vikoihin.

Kaupan hyllyiltä löytyvä Jessentuki nro 17 (Ессентуки № 17) saattaa pullahtaa tottumattoman suusta ulos ihan vahingossa. Apteekeissa myydään vieläkin tujumpia mineraalipommeja.

Itse olen ihastunut näihin vesikilpailussa palkintoja kahmiviin juomiin. Kun S-marketissa täytyy valita Kevyt olon ja Bonaquan väliltä, niin olo tuntuu orvolta. Makuun tottuu ja sitä alkaa pikku hiljaa rakastaa. Tärkeintähän on tietysti terveys.

Kaukasialaisia kivennäisvesiä
Kaikkein legendaarisin mineraalivesistä on Borjomi (Боржоми). Tämä kruusialaisten ylpeys oli Neuvostoliiton suosituin krapulajuoma. itse Juri Gagarin kerrotaan tilanneen sitä ensitöikseen palattuaan avaruuslennoltaan maankamaralle.

Vuonna 2006 Venäjän ja Georgian suhteiden kärjistyessä Borjomin maahantuonti kiellettiin. Nyt maat neuvottelevat kiellon purkamisesta ja Borjomia on alustavasti lupailtu uudestaan Venäjän markkinoille jo tänä keväänä. Kippis ja kulaus!

Borjomi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: