Neukkupelailua

Tarkka-ammunta, meritaistelu, tankkiajo ja ilmataistelu. Neukkupelikoneissa soditaan, mutta on toki urheilua, autopelejä, metsästystä ja sirkusflipperikin.

Retroilussa päästään uuteen potenssiin Moskovan neuvostopelikoneiden museossa. Kasalla 15 kopeekan kolikoita pääsee aistimaan, minkälaista populaarikulttuuria neuvostojärjestelmä tarjosi omilleen.

Neuvostoliittolaisten peliautomaattien museoKoneet kopioitiin kylmästi länsikoneista, jotka saatiin Moskovassa 1970-luvun alussa järjestettyyn näyttelyyn. Neuvostoinsinöörit tutkivat koneet, ja muutamaa vuotta myöhemmin niistä alettiin tuottaa venäjänkielisiä kopioita – ilman mitään lupia tai sopimuksia

Myöhemmin kehitettiin myös muutamia omia malleja, joiden hahmot otettiin venäläisestä kansanperinteestä. Yhteensä vanhoissa sotatarviketehtaissa toimivia pelipajoja oli 22 ympäri Neuvostoliittoa aina Kazakstania ja Georgiaa myöten. Neuvostoliiton hajotessa valmistus loppui kuin seinään.

Pelikoneita oli pioneerileireilllä, leffateatterissa ja jopa taivasalla puistoissa. Nyt hylättyjä koneita korjataan. Niitä tilataan yritysjuhlien ajanvietteeksi ja toimistojen koristeeksi – ja nelikymppiset pukumiehet hyppivät nostalgiapöllyissä tasajalkaa.

Meritaistelu (Морской бой) on neukkupeleistä legendaarisin. Se on täysi kopio Segan Sea Raiderista vuodelta 1969.

Meritaistelu (Морской бой) on neukkupeleistä legendaarisin. Se on kopio Segan Sea Raiderista vuodelta 1969.

Linkkin pelimuseon sivuille: http://www.15kop.ru/en/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: