Mielenosoitusta mielenosoituksen vuosipäivänä

Väkeä oli kuin pipoa. Moskovassa tuhannet tavalliset ihmiset vaativat niin vapautta vuosi sitten suurmielenosoituksessa vangituille mielenosoittajille kuin [Putinista] vapaata Venäjää ylipäätänsä.

Tasan vuosi sitten presidentti Vladimir Putinin kolmannen presidenttikauden virkaanastumispäivän aattona useat kymmenet tuhannet ihmiset kokoontuivat osoittamaan mieltä Bolotnaja-aukiolle kiven heiton päästä Kremlistä.

Tänään Bolotnajan mielenosoituksen vuosipäivänä väkeä ei ollut yhtä paljon, mutta määrä oli silti vaikuttava. Oman ja monen muun arvion mukaan paikalla oli ehkä parikymmentä tuhatta ihmistä tai enemmän. Viranomaisten luku on kahdeksan tuhatta, niin kuin vuotta aiemminkin.

Ihmisiä tuli sankoittain, vaikka tapahtuman toteutuminen oli epävarmaa aivan viime hetkiin saakka. Aiemmin tänään mielenosoituslavaa pystyttävä vapaaehtoinen kuoli onnettomuudessa ja netissä liikkui monenlaisia tietoja niin tapahtuman peruuntumisesta, kuin sen puolittaisesta järjestämisestä.

Kaikki sujui muutamaa pientä käsirysyä lukuun ottamatta erittäin rauhallisesti. Valtaosa ihmisistä oli aivan tavallisennäköisiä moskovalaisia aina teineistä ja lapsiperheistä vanhuksiin. Vain harva kantoi kylttejä tai banderolleja. Lisäksi aiemmissa mielenosoituksissa Putinia vastustavan opposition symboliksi tullut valkoinen nauha löytyi enää harvan rinnuksista.

Bolotnajan miekkari 6.5.2013

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: