Vapauden vaatimista Venäjän-päivänä

Moskovassa marssittiin taas vapauden puolesta. Tänään Venäjän-päivänä järjestetty mielenosoituskulkue sujui leppoisan kesäisessä tunnelmassa. Väkeä oli vähemmän kuin aiemmin, reilusti alle kymmenen tuhatta.

Meidän ja teidän vapauden puolesta nimetty mielenosoitusmarssi vaati viime vuoden toukokuun 6. päivänä pidätettyjen mielenosoittajien vapauttamista. Kulkueen reitti oli sama kuin silloinkin eli Oktjaberskaja metroasemalta Bolotnaja-aukiolle.

Lisäksi vaadittiin Putinin eroa ja vastustettiin Moskovan kuvernööri Sobjaninia, joka hiljattain erosi tehtävästään vain asettuakseen uudestaan ehdolle syyskuussa pidettävissä ennenaikaisissa kuvernöörinvaaleissa. Monen mielestä tällä tempulla valtapuolue varmistaa paikkansa kaupungin johdossa seuraaviksikin vuosiksi.

Sateenkaariliput taas liehuivat eilen duuman hyväksymää koko Venäjää koskevaa niin kutsutun homoprapagandan kieltävää lakia vastaan. Kun vielä parlamentin ylähuone ja Putin pian hyväksyvät lain, niin järjestöt ja tiedotusvälineet voivat saada jopa miljoonan ruplan sakon homomyönteisen tiedon välittämisestä alaikäisten keskuudessa.

Marssia johti oppositiojohtajat Aleksei Navalny ja Ilja Jashin. Erikoisjoukkoja mellakkavarusteissa seisoi vain Kremliin johtavan tien edessä marssin päätöspaikalla, mutta muuten poliiseja ja sotilaita oli näkyvissä huomattavasti vähemmän kuin aikaisemmissa mielenosoituksissa.

Miekkari 12.6.2013

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: