Neuvostojuomien aatelia

Happaman yrttistä kolaa, aivan kuin seassa olisi korkillinen Jägermaisteria. Baikal on limujen kuningas – omaperäisen herkullista ja joidenkin mukaan jopa terveellistä.

Baikal-kolajuoma kehitettiin Neuvostoliitossa 70-luvun vaihteessa vastaiskuna imperialistiselle Coca-Colalle. Limujen kylmä sota muuttui kuitenkin pian oikeaksi taisteluksi, kun Pepsi rynni Neuvostoliiton markkinoille 1973 samalla kun Stolichnaja-vodka päästettiin valloittamaan Amerikkaa.

Pian Pepsi avasi myös tehtaita Neuvostoliittoon ja massojen juomaksi se lanseerattiin Moskovan olympialaisia edeltävänä vuonna 1979. Siitä lähtien Pepsi ja Baikal kilpailivat kolajuomien kuninkuudesta neuvostokansalaisen mielessä. Coca-Cola pääsi mittelöön mukaan täysimittaisesti vasta 90-luvulla, kun se perusti ensimmäiset tehtaansa Venäjälle.

Kolasta en piittaa, mutta Baikalissa on sitä jotakin. Malja kansojen väliselle ystävyydelle ja yrteille! На здоровье!
Baikal

2 comments
  1. Kube said:

    No niin! Tulihan se Baikalin ylistyslaulu sieltä. Itse en kyllä tunnista joukossa Jekun makua, mutta yhdyn ylistyskuoroon. Baikal on erinomaisen raikas limppa. Ei sekään tosin hanasta lasketulle kvasille pärjää. 🙂

  2. Erkka said:

    Kvassi on kyllä ykkönen kun tarvitsee sammuttaa jano. Helteitä odotellessa..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: