Kansantasavaltaista kimchiä

Laskeudun Niken varastomyymälän vierestä rappuset alas ja saavun pahan valtakuntaan. Hymyilevä nukkemainen nainen toivottaa minut lämpimästi tervetulleeksi iloisen marssimusiikin soidessa taustalla.

Pohjoiskorealainen ravintola MoskovassaMoskovassa sijaitseva Pjongjangilainen ravintola Korjo on yksi harvoista Korean demokraatisen tasavallan – tuttavallisemmin Pohjois-Korean – ravintoloista maan rajojen ulkopuolella.

Paikka on hämmentävä. Kellarikerroksessa sijaitseva ruokala on sisustettu juhlallisesti. Portaikossa on välkkyvä maisemaseinä ja  telkkarista tulee nauhoitettuja gaalakonsertteja Pohjois-Koreasta. Suuren johtajan kuvaa ei näy missään.

Tarjolla on todella laaja ja verrattain edullinen ruokalista, jossa korealaisten herkkujen lisäksi on myös eurooppalaisen keittiön osio. Korealaista keittiötä tunteva ystäväni kertoi sen poikkeavan jonkin verran eteläkorealaisesta vastineestaan.

Parhailta maistuivat sopivasti tulisen kimchin lisäksi marinoidut daikonpalat ja pinaatti, pavuista tehty lettunen ja kuumassa astiassa tarjoiltu kasvisruukku riisillä. Ginsengjuuresta tehty vodka oli kuin lääkettä – hyvää sellaista.

Siro ja ystävällinen tarjoilija opetti meitä sanomaan kiitoksen koreaksi: KAMSA-HAMNIDA! Lopuksi pohdimme, onko soveliasta jättää tippiä ja kenelle se loppujen lopuksi menee.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: