Soitellen sotaan

Mikä yhdistää Shaolin munkkeja, pasuunilla säestettyä Gangnam Stylea ja säkkipilliä? Moskovan Punaisella torilla parhaillaan menossa oleva Spasskaya Tower sotilasmusiikkifestivaali.

Spasskaya Tower sotilasmusiikkifestivaali MoskovassaMoskovassa edustaa omalla tyylillään kolmetoista maata. Mukana piti olla alun perin myös Pohjois-Korea, mutta kaikesta musiikin kansoja yhdistävästä voimasta huolimatta jotain jäi vielä ponnisteltavaksi tulevaisuuteenkin.

Sveitsiläiset luottavat huumoriin, kun  kiinalaiset harhauttavat ajatukset pois Tiibetin kysymyksestä ottamalla mukaan kungfua harjoittavan munkkiryhmän. Yleisöä kosiskellaan niin kalinkalla kuin Moskovan olympilaisten päätöskappaleella.

Ilman suuria ennakko-odotuksia sotilamusiikkifestivaalin anti osasi yllättää. Kitchiä ja överiksi vetämästä, mutta myös taidokasta soittoa ja rentoa meininkiä. Sotilaiden esittämää musiikkia.

Komeimmat univormut olivat ranskalaisilla, kivääreitä käsitteli tarkimmin valkovenäläiset ja kuviomarssissa pärjäsivät parhaiten itävaltalaiset.

Suomalaisten showbändi taas veti jalat alta VIP-teltassa Jackson Fiven I Want You Backin avulla. Ja pääsiväthän myös ampumaan suomirynkyllä Punaisella torilla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: