Baariin pärstäkertoimella

Porttikongista sisään kiinalaisen ravintolan takapihalle ja kohti roskalavan viereistä vaatimatonta ovea. Saavumme kiinalaiseen ooppiumluolaan, joka on Moskovan paras drinkkibaari.

Chainaya. Tea & Cocktails.
Chainaya. Tea & Cocktails rankattiin tänä vuonna maailman 28. parhaaksi drinkkibaariksi. Eilen julkistetulla The World’s 50 Best Bars 2013 listalla moskovalaisbaari petrasi kuusitoista paikkaa viime vuodesta ja sai kaikkien aikojen parhaan sijoituksen venäläisenä baarina. Listaa hallitsevat lontoolaiset ja newyorkilaiset paikat.

Baarista tekee erityisen se, ettei sisään pääse heiluttamalla rahanippua tai olemalla kaunotar korkokengissä ja minkkiturkissa. Ovella on kova kontrolli, mutta asiakkaat päästetään sisään fiilispohjalta.

Kesällä Suomessa käydessäni tajusin sen: meillähän ei ole face controlia. Kenenkään ei tarvitse täyttää paikan asettamia ulkoisia kriteereitä asiakaskuntaa kohtaan. Riittää kunhan pysyy tolpillaan. Kaikki pelaa, fair play.

Käydessämme vajaa vuosi sitten Chainayassa ovella oli passissa paikan omistaja. Hän myös tarjoili ruoat ja juomat pöytään ja tuli myöhemmin kyselemään, miltä kaikki maistuu.

Yksi seurueemme jäsen ihmetteli tarjoilijan itsevarmaa asennetta ja kysyi, puhuuko tämä kaikille asiakkaille samalla tavalla. Tarjoilija-omistaja katsoi naista tiukasti suoraan silmiin ja sanoi korostetun ystävällisesti: ”Teidän kanssanne en tule enää puhumaan koskaan.”

Ja face control toimii seuraavalla kerralla varmasti.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: