Lasten asialla

Venäjällä jaksetaan kauhistella ulkomaille adoptoitujen venäläislasten kohtaloita. Moni haluaisi kieltää Yhdysvaltojen lisäksi kaikki adoptiot ulkomaille. Nyt asian vuoksi osoitettiin mieltä.

Marssi lasten puolesta
Tänään Moskovassa pidettiin Marssi lapsien suojelemiseksi (Марш в защиту детей). Marssi päättyi megalomaniseen kansanjuhlaan. Eri lähteiden mukaan marssijoita olisi ollut yli 10 000, mutta oman havainnon mukaan päätösjuhlassa ihmisiä vaikutti olevan selvästi vähemmän.

Venäläiset äidit -järjestön alulle panema tapahtuma erosi opposition mielenosoituksesta ratkaisevasti. Mikään ei tuntunut sponttaanilta vaan kaikki oli tiukasti organisoitua. Monet näyttivät siltä, että heidät oli tuotu paikalle ilman suurempaa kiinnostusta asiaan.

Mukana oli näkyvästi valtapuolue Yhtenäinen Venäjä ja muut hallintoa tukevat puolueet, jotka olivat vaatettaneet mielenosoittajat omia tunnuksia kantavilla liiveillä. Korskealla lavalla esiintyi iskelmä-tähti ja lastenkuoro.

Mediassa on jo pari päivää kerrottu, että marssille haalittiin osanottajia 10 – 15 euron palkkiolla. Itse näin kun lähimetroasemani edessä mummoille jaettiin lappuja. Sanottiin, että numeroitu lappu on  mielenosoitusta varten ja jälkikäteen sen kanssa voisi kääntyä järjestäjien puoleen. Saiko lapun avulla palkkion vai minkä takia näitä lappusia jonotettiin niin innokkasti, sitä ei kukaan suostunut kertomaan.

Numerolappujen jako

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: